Japanse puzzel maken


Zelf een Japanse puzzel maken is niet heel moeilijk. Het belangrijkste is dat je begint met het maken van een raster. Stap 1 is zelf de tekening die jij persoonlijk wilt maken in te vullen in het raster.

Kleur zelf hokje voor hokje in, zodat het hele figuur zichtbaar wordt. Maak hierna het zelfde raster nog een keer en schrijf nu letterlijk over hoeveel hokjes telkens aan elkaar grenzen aan de zijkant. In principe is nu de Japanse puzzel al klaar. Houdt er rekening mee dat het niet al te moeilijk wordt, zodat hij nog wel op te lossen is.

Kleuren

Als je een Japanse puzzel wilt maken kan je ook gebruik maken van kleuren. Het is leuker en makkelijker om met verschillende kleuren te werken. Aan de zijkant kan je met kleuren ook andere soorten getallen neerzetten. De bedoeling is dan voor degene die hem oplost om ook die hokjes dezelfde kleur te geven. Dit maakt het netjes en overzichtelijk.

Japanse puzzel spelen

Hieronder staat een simpele Japanse puzzel die via onze website speelbaar is. Je kunt hier uitproberen hoe een Japanse puzzel werkt en of je later via verschillende websites een puzzelboekje wilt kopen waar veel puzzels in te vinden staan. Hier vindt je verschillende puzzels voor lage prijzen.